Vlakslijpen van oneffenheden:

Een egaal wegdek met Possehl vlakslijpen

Verhoog de verkeersveiligheid en het rijcomfort met Possehl vlakslijpen. Voor snel en nauwkeurig herstel van de vlakheid van asfalt- en betonverhardingen.

Een veilig en comfortabel wegdek met Possehl vlakslijpen

Bulten, hobbels of andere oneffenheden in uw wegdek verminderen het rijcomfort en de verkeersveiligheid. Possehl biedt voor elk asfalt- of betonoppervlak de juiste slijpbehandeling om uw wegdek weer egaal te maken en het risico van aquaplaning te verminderen.

Nauwkeurige diepte-instelling verwijdert elke oneffenheid

Het Possehl vlakslijpen gebeurt met Bumpcutters, die oneffenheden snel en tot op de millimeter nauwkeurig wegslijpen of egaliseren. Bumpcutters zijn slijpmachines met een werkbreedte van 1 of 1.25 meter, waarop diamantzagen zijn gemonteerd. De diepte-instelling is zeer nauwkeurig, waardoor elke onregelmatigheid op elke niveau in de wegverharding verwijderd kan worden.

Voorkom aquaplaning met grooving

De slijptechnieken zijn divers. Op betonwegen met een groot risico op aquaplaning bijvoorbeeld past Possehl grooving toe. Hierbij slijpt de Bumpcutter een groevenpatroon in het wegdek, dat de waterafvoer verbetert, de kans op aquaplaning drastisch vermindert en het rijcomfort van de weggebruiker verhoogt.

Verbeter de afwatering met grinding

Grinding is een methode om gladde betonwegen aan te pakken. Bij deze methode brengt de Bumpcutter een fijngegroefd langsreliëf in het wegdek aan, dat de vereiste stroefheid herstelt en de afwatering verbetert. Een bijkomend voordeel van grinding is een verlaging van de geluidsemissie met circa 2 dBA.

Optimale hechting met vlakslijpen als voorbehandeling

De Possehl slijpmethode wordt ook toegepast als voorbehandeling bij het aanbrengen van een kunststof bekleding op een betonoppervlak. Het vlakslijpen van de betonondergrond in combinatie met blastrac stofvrij stralen zorgt voor een optimale en duurzame hechting van de kunststof deklaag op de betonverharding. Ook voor uw binnenvloeren met zeer hoge vlakheidseisen heeft Possehl de juiste slijptechniek in huis.

Snel en nauwkeurig een egaal wegdek

Snel en nauwkeurig een egaal beton- of asfaltoppervlak, dat is wat u bereikt met Possehl vlakslijpen. De slijpmethode die gegarandeerd het nauwkeurigste egale resultaat geeft en waarmee u zowel de verkeersveiligheid als het rijcomfort verhoogt.

Download de brochure "Het vlakslijpen van oneffenheden van asfalt- en betonoppervlakken". Vlakslijpen van oneffenheden van asfalt- en betonoppervlakken Vlakslijpen van oneffenheden van asfalt- en betonoppervlakken

Wilt u weten of vlakslijpen de meest geschikte methode is om de vlakheid van uw wegdek te verbeteren of de kans op aquaplaning te verminderen?