Duurzame toplagen in kleur van Thermoflex

Possehl heeft sinds de beginjaren ’90 met succes toplagen van gekleurde Thermoflex aangelegd, onder andere op fietsstroken, busbanen en looppaden. Kleurcoatings die nu nog steeds goed presteren en waarop geen enkele garantieaanspraak is gemaakt. Dat komt door de bijzondere samenstelling van Thermoflex, een product dat speciaal is ontwikkeld in het Possehl-laboratorium.

Verleng de levensduur van uw toplaag en ondergrond

Een kleurcoating van Thermoflex bestaat uit een geflexibiliseerde 2-componenten expoxy toplaag, afgestrooid met een natuurgesteente in een kleur naar keuze: rood, groen, grijs geel, wit….

Het resultaat is een duurzaam flexibele gekleurde toplaag, die zich optimaal aan de ondergrond hecht, spanning in de coating opvangt en bescherming biedt tegen weersinvloeden en strooizout.

De Thermoflex-systemen van Possehl conserveren, maken stroever, zijn geluidsreducerend en verlengen de levensduur van uw toplaag en de ondergrond.

Geef kleur aan een busbaan met een betonnen ondergrond

Een gekleurde toplaag van Thermoflex is bijzonder geschikt voor asfalt als ondergrond, maar Possehl heeft ook toplagen voor op een betonnen verharding. Op betonnen wegen waar het betonoppervlak te glad is geworden, heeft Possehl naar volle tevredenheid een epoxyslijtlaag in kleur aangebracht. Deze toplaag is stroef, slijtvast en duurzaam.

Ook het aanbrengen van een gekleurde toplaag op houten of stalen brugdekken behoort tot de mogelijkheden.

Maak het verschil met een glinsterende toplaag

De gekleurde Thermoflex-systemen van Possehl zijn exact afgestemd op uw ondergrond; de vereiste levensduur, belasting en stroefheidseisen; de uitvoeringsmogelijkheden en; het gewenste effect. Met bijvoorbeeld een Silicium Carbide (Carbodundum) bereikt u een blijvend glinstereffect. Misschien is deze glinstercoating u wel eens opgevallen in de gemeenten Breda, Alphen-Chaam, Almere of Zwolle?

Minimale verkeershinder met machinale verwerking

Voor grote wegoppervlakken adviseert Possehl machinale verwerking. Dit gebeurt met de Rollomaat, een zelfrijdende expoxy-machine die in eigen huis is ontwikkeld. Machinale verwerking is snel en beperkt daarom de verkeershinder.

Het systeem is beproefd in de gemeente Utrecht en op diverse Rijkswegen, waar Possehl een epoxyslijtlaag EP-Grip heeft aangebracht, bedoeld voor extra grip en geluidsreducering.

Een levensduur van meer dan 15 jaar met Thermoflex

De standaardgarantie op de gekleurde Thermoflex systemen is 3 jaar, maar u kunt deze verlengen tot 6 jaar. Possehl heeft sinds de introductie van Thermoflex tot op heden echter nog geen enkele garantieaanspraak ontvangen.

De aantoonbare levensduur is meer dan 15 jaar.

U ziet ze overal: de gekleurde toplagen van Possehl

Als u een gekleurde toplaag in topconditie ziet, dan is de kans groot dat het een Thermoflex systeem of andere kunststofsystemen van Possehl betreft. Talloze opdrachtgevers schrijven ieder jaar weer onze systemen voor in hun bestekken voor gekleurde toplagen.

Een opsomming van referenties:

  • Gemeenten Breda, Tilburg, Dordrecht, Groningen, Utrecht, Harderwijk, Alphen-Chaam, Almere, Heerlen, Landgraaf, Cuijk en Zwolle.
Download de brochure "Accenten in openbare ruimten". Accenten in openbare ruimten Accenten in openbare ruimten
Lees meer over de EP-grip of Thermoflex als kunststof deklaag of download een van de volgende brochures: Kunststof slijtlaag EP-GRIP Kunststof slijtlaag EP-GRIP