Een stroef en geluidsreducerend wegdek met de Possehl EP-grip

EP-grip is een snelle, milieuvriendelijke en voordelige methode om de stroefheid op beton- of asfaltwegen duurzaam te herstellen en de geluidsemissie te verlagen. Dat komt door de bijzondere samenstelling van de Possehl EP-grip slijlagen en de koude en snelle uitvoering.

Hoogwaardige afstrooimaterialen voor maximale grip

EP-grip bestaat uit een 2-componenten epoxylaag en hoogwaardige afstrooimaterialen, zoals Mandurax, Durop of gecalcineerd bauxiet. De hoge polijstwaarde (PSV-waarde), exact gedefinieerde korrelgroottes en een uitstekende verbrijzelingsweerstand van deze afstrooimaterialen zorgen voor blijvende stroefheid en een drainerende werking.

Geluidsreductie van 5-6 dBA mogelijk

De optimale textuur en textuurdiepte van de Possehl EP-grip dragen ook bij aan geluidsdemping. Metingen volgens de CPX-methode wijzen uit dat de reductie bij een meetsnelheid van 100 km/uur tot wel 5 – 6 dBA bedraagt; een aanzienlijke vermindering van de geluidsemissie.

Minder verblinding en een oplichtend effect met EP-grip

De korrels van het afstrooimateriaal doorbreken ook de waterfilm, waardoor bestuurders minder worden verblind bij natte weersomstandigheden. Als u kiest voor een licht afstrooimateriaal, dan geeft dat bovendien een oplichtend effect. Het maakt tunnels lichter, waardoor minder energie nodig is voor de verlichting.

EP-grip verlengt de levensduur van asfalt en beton

Een kunststof deklaag EP-grip conserveert oude en verweerde betonnen oppervlakken en verlengt zo de levensduur van betonwegen. Voor asfalt heeft Possehl een speciaal bindmiddel ontwikkeld, dat de temperatuurschommelingen en de daarmee gepaard gaande vervormingen van het onderliggend wegdek volgt. Dit maakt uw asfaltwegen langdurig bestand tegen een hoge verkeersbelasting.

Minimale verkeershinder met machinale verwerking

Het aanbrengen van de EP-grip bekleding gebeurt snel, uw wegdek is na 1 dag weer berijdbaar. Voor grote wegoppervlakken adviseert Possehl een machinale verwerking. Dit gebeurt met de Rollomaat, een zelfrijdende epoxy-machine die in eigen huis is ontwikkeld. Hiermee kan per dag (of nacht) van 10.000 tot 15.000 m2 oppervlak worden behandeld.

Bespaar energie met de Possehl EP-grip

U draagt met EP-grip kunststof deklagen ook bij aan een lagere milieubelasting. Onder andere omdat de epoxy koud wordt aangebracht, waardoor geen verwarmingsenergie nodig is. Verder is het grondstofverbruik zeer laag. De snelle applicatie minimaliseert bovendien de verkeershinder en voorkomt onnodige uitstoot van uitlaatgassen.

Beproefd op Rijkswegen

Kortom: EP-grip is een snelle, milieuvriendelijke en voordelige methode om de stroefheid op beton- of asfaltwegen duurzaam te herstellen en de geluidsemissie te verlagen. Het is ook een beproefde methode. Possehl heeft sinds 1986 op diverse Rijkswegen (de A28, de A1 en de N65) naar volle tevredenheid van Rijkswaterstaat de EP-grip aangebracht. Stroeve en geluidsreducerende toplagen die nu nog steeds goed presteren en waarop nog geen enkele garantieaanspraak is gemaakt.

Meer weten over de voordelen van de Possehl EP-grip? Download de brochure "Kunststof slijtlaag EP-grip". Kunststof slijtlaag EP-GRIP Kunststof slijtlaag EP-GRIP

Wilt u weten welke techniek geschikt is voor uw probleem of toepassing?