Duurzame gekleurde fietspaden met rode Thermoflex

Possehl heeft sinds de jaren ’80 meer dan 1 miljoen m2 Thermoflex aangebracht, onder andere voor gekleurde fietsstroken. Coatings die nu nog steeds goed presteren en waarop geen enkele garantieaanspraak is gemaakt. Dat komt onder andere door de bijzondere samenstelling van Thermoflex, een product dat speciaal is ontwikkeld in het Possehl-laboratorium.

Thermoflex hecht zowel op asfalt, beton, hout en staal

Possehl heeft bij de ontwikkeling van Thermoflex rekening gehouden met de volgende eisen:

  • Hecht zowel op asfalt, beton, hout en staal;
  • Is duurzaam met een levensduur van meer dan 15 jaar;
  • Is duurzaam flexibel, omdat asfalt een elastisch/plastisch materiaal is;
  • Neemt de diverse uitzettingscoëfficiënten van de verschillende ondergronden op
  • Hardt krimpvrij uit zonder spanningen op te bouwen;
  • Bindt zanden en splitten duurzaam.

Voorkom vroegtijdige slijtage met een duurzaam flexibele fietspadcoating

Het resultaat is een duurzame fietspadcoating, die meer is dan een laagje verf of coating. Thermoflex bestaat uit een geflexibiliseerde 2-componenten expoxy toplaag, rood gepigmenteerd en afgestrooid met een rood natuurgesteente. Zo ontstaat een duurzaam flexibele toplaag, die zich optimaal aan de ondergrond hecht, spanning in de coating opvangt en bescherming biedt tegen weersinvloeden en strooizout. Daarmee voorkomt u vroegtijdige slijtage aan de toplaag én de ondergrond van uw gekleurde fietspaden.

Minimale verkeershinder met Thermoflex RWB

De Thermoflex-systemen van Possehl zijn afgestemd op onder andere de ondergrond, vereiste levensduur, uitvoeringsmogelijkheden en bereikbaarheid van de fietsstroken. Thermoflex RWB bijvoorbeeld is speciaal ontwikkeld voor een snelle uitvoering en uitharding, waardoor uw fietsstrook al na 1 à 2 uur berijdbaar is. Bijzonder geschikt voor locaties waar het verkeer niet te lang gehinderd mag worden.

Een levensduur van meer dan 15 jaar met Thermoflex

De standaardgarantie op de Thermoflex-systemen is 3 jaar, maar u kunt deze verlengen tot 6 jaar. Possehl heeft sinds de introductie van Thermoflex tot op heden echter nog geen enkele garantieaanspraak ontvangen. De aantoonbare levensduur is meer dan 15 jaar.

Download de brochure Thermoflex en rode fietsstroken, die de verschillende systemen beschrijft. Thermoflex en rode fietsstroken Thermoflex en rode fietsstroken

Wilt u de besteksteksten ontvangen? Of weten welk Thermoflex systeem aansluit bij uw situatie en wensen?