Een veilig en duurzaam brugdek met kunststof deklagen van Possehl

Kunststof oppervlakbehandelingen van Possehl verlengen de levensduur van uw brugdek, viaduct of tunnel. Dat komt door bijzondere samenstelling van de kunststof toplagen en de ruime ervaring van Possehl met verschillende kunststof oppervlakbehandelingen, die exact zijn afgestemd op uw wensen en eisen.

Voor elke ondergrond de juiste epoxy slijtlaag

Voor elk type ondergrond (asfalt, beton, staal, hout en polyester) zijn unieke 2-componenten epoxy slijtlagen ontwikkeld in het Possehl laboratorium.

Afgestrooid met een hoogwaardig natuurgesteente, ontstaat een duurzaam flexibele toplaag die:

  • Verweerde en gescheurde oppervlakken herstelt;
  • De stroefheid verhoogt;
  • Bescherming biedt tegen weersinvloeden en strooizout;
  • Geluid reduceert en;
  • Opspattend water (splash & spray) voorkomt.

Een stroeve textuur voor meer verkeersveiligheid

Verhoging van de verkeersveiligheid op uw brugdek wordt vooral bereikt met de stroeve textuur, die voor meer grip zorgt. De grote textuurdiepte voorkomt aquaplaning en opspattend water (splash & spray-effect). Verder draagt de geringe laagdikte bij aan een soepele overgang van de ZOAB-verharding van de weg naar een DAB-verharding van een brugdek, wat tevens het rijcomfort verhoogt.

De slijtlaag verlengt de levensduur van uw brugdek

Het resultaat is een kunststof bekleding met blijvend stroeve, conserverende, geluidsreducerende én waterbergende eigenschappen. Een slijtlaag die uw ondergrond herstelt en beschermt en zo de levensduur van uw brugdek of viaduct verlengt.

Positieve resultaten met Thermoflex

Possehl-toplagen gaan meer dan 15 jaar mee. Toepassingen in de praktijk bewijzen deze lange levensduur. Op asfaltverhardingen of houten of stalen of betonnen ondergronden bijvoorbeeld boekt Possehl al jarenlang positieve resultaten met een combinatie van Thermoflex (-RBW) en hoogwaardige splitten, zoals Durop, Mandurax en gecalcineerd bauxiet. En op beton wordt zowel nationaal als internationaal met succes de kunststof slijtlaag EP-grip toegepast.

U ziet ze overal: de toplagen van Possehl

Als u een brugdekbekleding in topconditie ziet, dan is de kans groot dat het een kunststofsysteem van Possehl betreft. Talloze opdrachtgevers schrijven ieder jaar weer onze systemen voor in hun bestekken voor bruggen, viaducten en tunnels. U ziet onze toplagen onder andere op brugdekken van Rijkswegen (A2, A27, A58, A17, A29, A59 en A67), waar Possehl naar volle tevredenheid van Rijkswaterstaat kunststof slijtlagen
heeft toegepast.

Meer referenties zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wilt u advies over de juiste oppervlakbehandeling voor uw wegdek of viaduct?

Of download de brochure "Oppervlakbehandelingen op bruggen en viaducten". Oppervlakbehandelingen op bruggen en viaducten Oppervlakbehandelingen op bruggen en viaducten
Lees meer over de EP-grip of Thermoflex als kunststof deklaag of download een van de volgende brochures: Kunststof slijtlaag EP-GRIP Kunststof slijtlaag EP-GRIP