IMG_6710a

Verkeer

Kostenbesparend en duurzaam wegdekonderhoud en -verbetering

Veilige wegen & kruispunten

In september 2019 is de ANWB samen met Veilig Verkeer Nederland een campagne gestart om overheden en gemeenten bewust te maken van hoe onveilig provinciale en lokale wegen zijn. 86% van de dodelijke ongelukken gebeurt op deze wegen. Onze lokale en provinciale wegen zijn de smalste ter wereld en als er dan roekeloos wordt gereden, is een ongeluk snel gebeurt. Helaas kunnen we aan het weggebruik niets veranderen, we kunnen er wel gezamenlijk aan werken om wegen ze veilig mogelijk te maken en in topconditie te houden.

Een beschadigd wegdek hebben we binnen een dag gerepareerd met MicroAsfalt en Thermoflex kan in allerlei kleuren als suggestiestroken op wegen en kruispunten worden aangebracht. Op deze manier creëren we een zo veilig mogelijke situatie. Wij denken graag met u mee om uw weg of kruispunt zo veilig mogelijk te maken.

Flinke besparingen op veilige, duurzame wegen?

Veiligheid gaat boven alles, daarnaast is het echter belangrijk dat we aan de CO2 uitstoot denken. Het aanleggen van asfalt en betonwegen is niet duurzaam. Om verdere milieuschade te beperken hebben wij oplossingen die de levensduur van asfalt en beton aanzienlijk verlengen, zodat we het minder vaak hoeven te vervangen.

Onze bekledingen brengen we koud op locatie aan, hiermee besparen we tot 50% van de CO2-uitstoot ten opzichte van het aanbrengen van warm bereid asfalt.

Diverse onderzoeken uitgevoerd door derden over de duurzame effecten van onze oplossingen tonen aan dat de bekleding van Possehl de ondergrond conserveert en de levensduur kan verdubbelen waardoor de CO2 uitstoot nog lager uitvalt en er flink bespaard kan worden op de kosten van het aanleggen van nieuwe wegen.

Een greep uit onze relaties

Gemeente Amsterdam
Gemeente Breda
Gemeente Dordrecht
Gemeente Enschede
Gemeente Groningen
Gemeente Hengelo
Gemeente Oosterhout
Gemeente Utrecht
Gemeente Zeist
Provincie Zeeland
Rijksoverheid
Waterschappen