Thermoflex

De enige echte bewezen zelfherstellende toplaag!

Geef langdurig kleur aan pleinen en recreatiepaden met Thermoflex

Perfect begaanbare recreatiepaden met een natuurlijke uitstraling. Glitters in het wegdek. Een plein met verschillende kleurvakken of patronen. Kleuren en patronen die tientallen jaren achtereen mooi blijven. Dit en nog veel meer is er mogelijk met Thermoflex, de slijtvaste en zelfherstellende toplaag voor onder meer asfalt en beton.

Slijtage? Nog steeds niet…

De formule voor Thermoflex is ruim 30 jaar geleden ontwikkeld in het laboratorium van Possehl, in eerste instantie voor de inmiddels bekende rode fietspaden in Nederland. Niet veel later werden er ook busbanen, pleinen en recreatiepaden mee aangelegd. We kunnen met trots vertellen dat de destijds met Thermoflex aangelegde rijstroken nog steeds nauwelijks hersteld of vervangen hoeven te worden.

Wat is Thermoflex?

Thermoflex is een flexibele, plastische toplaag die op asfalt of andere ondergronden aangebracht kan worden. De coating is door en door gekleurd en voorzien van een natuurgesteente in diezelfde kleur. Zo blijft de kleur jarenlang exact hetzelfde; het maakt niet uit hoeveel voetgangers, fietsers of recreanten er dagelijks overheen gaan. Thermoflex hecht zich optimaal aan de ondergrond en biedt bescherming tegen weersinvloeden en strooizout. De laag is bovendien zelfherstellend, waardoor de toplaag én de ondergrond lang behouden blijven. Thermoflex kan worden aangebracht op vele soorten ondergronden, zoals asfalt, beton, hout en staal.

Thermoflex toplaag voor Recreatiepaden

Voordelen van Thermoflex

Bewijst zich al meer dan 30 jaar

Zelfherstellend en kleurvast

Lagere CO2-footprint

Geschikt voor toepassing op staal, hout, asfalt, beton, gietasfalt

Grote besparing op de hele levensduur (> 30 jaar)

Een levensduur van meer dan 15 jaar

Meer dan één miljoen vierkante meter wegdek is al voorzien van Thermoflex. Zelden hebben we nog hoeven herstellen of repareren, zelfs niet op de rijstroken die we eind jaren ’80 aanlegden. Dertig jaar ervaring is wel voldoende om overtuigd te zijn van alle voordelen van Thermoflex! Daarom garanderen we een levensduur van minimaal 15 jaar.

Onderhoudsarme recreatiepaden met een natuurlijke uitstraling

Asfalt is goed begaanbaar en gemakkelijk te onderhouden, maar in een natuurlijke omgeving is zo’n zwarte strook niet erg mooi. Possehl heeft de perfecte oplossing: paden afgestrooid met een natuurlijke toplaag in een kleur die past bij de omgeving. Deze thermoplastische toplaag is mooi om te zien én maakt het wegdek zo goed als onverslijtbaar. Hoeveel mensen ook gebruik maken van het pad - te voet, per fiets of per rolschaats - u heeft minstens de eerste 15 jaar geen last van slijtage, scheuren of craquelé. Naast asfalt kan Thermoflex aangebracht worden op beton, hout, staal of gietasfalt.

Het is bewezen

Uit een onderzoek door het ‘Institut für Strassenwesen’ bleek dat acrylharscoatings al binnen twintig uur 10% slijtage aan het oppervlak vertoonden. Na 100 uur belasting van een Thermoflex oppervlak werd geen enkele slijtage waargenomen. Dat is logisch, want deze toplaag is zelfherstellend: het zet zich bij warmte vanzelf terug in zijn eigen vorm. Daarnaast is Thermoflex veiliger bij slecht weer en het beschermt tegen de invloeden van weer, wind en strooizout. Maak recreatiepaden en pleinen veiliger met Thermoflex.

Creativiteit geen probleem!

Heeft u een uniek idee voor de inrichting van een park, pad of plein? Met Thermoflex kunt u zo creatief zijn als u wilt. Denk aan figuren op het wegdek, gekleurde vlakken op het plein, een skatebaan met glitters… Onze adviseurs nemen graag de mogelijkheden met u door.

Meer kleur, minder CO2

Een Thermoflex toplaag blijft tientallen jaren goed. Door die lange levensduur hoeft hij niet snel vervangen te worden en dat maakt de CO2-footprint een stuk lager, soms tot wel 25%, zoals uit onderzoek van Royal Haskonings blijkt. Wilt u weten hoe u uw CO2-footprint kunt verlagen? Neem contact op met onze adviseurs. Zij rekenen het graag voor u uit.

Contact opnemen

Na aanleg binnen één dag begaanbaar

Wij snappen dat u een weg, pad of plein zo snel mogelijk weer in gebruik wilt nemen. Thermoflex is binnen een dag uitgehard en weer begaanbaar. Bovendien doen we wat we zeggen: we houden ons aan de planning en als er onverhoopt een probleem is, reageren we daar snel en adequaat op. Bij verschillende gemeentes zijn we dan ook jaarlijks te gast om mee te denken over recreatiepaden, pleinen en parken.

Bespaar tijd! Vraag een kant-en-klare bestektekst aan.

Het schrijven van een bestektekst is vaak omslachtig en kost u veel tijd. Wij hebben daarom bestekteksten geschreven voor onze verschillende Thermoflex-systemen, voor alle mogelijke ondergronden. Vraag vandaag nog de bestekteksten bij ons op!

Bestekteksten aanvragen

Download het E-book “toplagen recreatiepaden”

Benieuwd naar de details van Thermoflex, zoals levensduur en kleur? Download het E-book voor meer informatie. Maar bel of e-mail ons gerust met uw vragen!

Download E-book

Een opsomming van referenties

Vraag direct de meest actuele bestekteksten 2020 aan!

Ook verzekerd zijn van de laatste versie bestekteksten? Vraag deze dan direct aan. Vul je e-mail adres in en ontvang de download mogelijkheid in je mail of laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.

Contact opnemen