Thermoflex®

De enige echte bewezen zelfherstellende toplaag!

Thermoflex® fietspaden: bewezen onverslijtbaar. Al meer dan 30 jaar.

In de jaren ’80 besloot men de veiligheid van fietsers te vergroten met rood gekleurde fietspaden. In het begin werd asfalt simpelweg voorzien van een bitumineuze slijtlaag met een rode steen, maar al snel verdween de kleur en begon het oppervlak scheuren en craquelé te vertonen. Wij werden benaderd door de markt voor betere oplossingen, wij hebben toen ons laboratorium van cds Polymeren gevraagd een toplaag te ontwikkelen met een hoge levensduur. Samen hadden wij al veel ervaring met toplagen voor vliegvelden; een onverslijtbare toplaag voor fietspaden was voor ons een koud kunstje. In 1989 kwam Possehl met een unieke zelfherstellende formule: Thermoflex.

Slijtage? Nog steeds niet…

Ruim 30 jaar later kunnen wij met trots vertellen dat de met Thermoflex® aangelegde fietspaden nog steeds nauwelijks hersteld of vervangen hoeven te worden. Inmiddels hebben wij een groot deel van de fietspaden in Nederland voorzien van een Thermoflex® topcoating.

Wat is Thermoflex?

Thermoflex® is een flexibele, plastische toplaag die op asfalt of andere ondergronden aangebracht kan worden. Voor de toepassing op fietspaden is de Thermoflex® coating door en door rood gekleurd en voorzien van een rood natuurgesteente. Zo blijft de kleur jaar in jaar uit exact hetzelfde; ongeacht het aantal fietsers en of andere voertuigen er dagelijks overheen rijden. Thermoflex® hecht zich optimaal aan de ondergrond en biedt bescherming tegen weersinvloeden en strooizout. De Thermoflexlaag is bovendien spanningsvrij en zelfherstellend, waardoor de toplaag én de ondergrond lang behouden blijven.

Thermoflex® toplaag voor Fietspaden

Voordelen van Thermoflex

Bewijst zich al meer dan 30 jaar

Zelfherstellend en kleurvast

Lagere CO2-footprint

Geschikt voor toepassing op staal, hout, asfalt, beton, gietasfalt

Grote besparing op de hele levensduur (> 30 jaar)

Een levensduur van wel 30 jaar

Miljoenen vierkanten meters fietspad zijn al voorzien van Thermoflex®.Zelden hebben we nog hoeven herstellen of repareren, zelfs niet op de fietspaden die we eind jaren ‘80 aanlegden. Dertig jaar ervaring is wel voldoende om overtuigd te zijn van alle voordelen van Thermoflex! Daarom weten wij dat de levensduur tot wel 30 jaar mogelijk is en geven wij 5 jaar garantie.

Possehl laat fietsers niet vallen

Een slecht wegdek kan fietsers lelijk ten val brengen; daarom is een goede toplaag van groot belang. Uit een onderzoek door het ‘Institut für Strassenwesen’ bleek dat acrylharscoatings al binnen 20 uur 10% slijtage aan het oppervlak vertoonden. Na 100 uur belasting van een Thermoflex® oppervlak werd geen enkele slijtage waargenomen. Dat is logisch, want onze toplaag is zelfherstellend. Het zet zich terug in zijn eigen vorm dankzij hoge temperaturen en de warmte die ontstaat door de wrijving van het verkeer dat er overheen gaat. Daarnaast is Thermoflex® blijvend stroef door hoge textuurdiepte bij slecht weer en het beschermt tegen de invloeden van weer, wind en strooizout. Geef fietsers meer veiligheid met een Thermoflex® fietspad.

Thermoflex® is duurzaam

Een Thermoflex® toplaag blijft tientallen jaren goed. Door die hoge levensduur hoeft hij niet snel vervangen te worden en dat maakt de CO2-footprint laag, soms tot wel 25%, zoals uit onderzoek van Royal Haskonings blijkt. Wilt u weten hoe u uw CO2-footprint kunt verlagen? Neem contact op met onze adviseurs. Zij rekenen het graag voor u uit.

Benieuwd naar de details van Thermoflex, zoals levensduur en kleur? Download het E-book voor meer informatie. Maar bel of e-mail ons gerust met uw vragen!

Download het E-book

Na aanleg binnen één dag begaanbaar

Wij snappen dat u een weg zo snel mogelijk weer in gebruik wilt nemen. Thermoflex® is binnen een dag uitgehard en begaanbaar. Bovendien doen we wat we zeggen: we houden ons aan de planning en als er onverhoopt een probleem is, reageren we daar snel en adequaat op. Bij verschillende gemeentes zijn we dan ook jaarlijks te gast om het fietspadennetwerk verder uit te breiden.

Bespaar tijd! Vraag een kant-en-klare bestektekst aan.

Het schrijven van een bestektekst is vaak omslachtig en kost veel tijd. Wij hebben daarom bestekteksten geschreven voor onze verschillende Thermoflex-systemen, voor alle mogelijke ondergronden. Vraag vandaag nog de bestekteksten op!

Bestekteksten aanvragen

Download het E-book ‘toplagen fietspaden’

Benieuwd naar de details van Thermoflex, zoals levensduur en kleur? Download het E-book voor meer informatie. Maar bel of e-mail ons gerust met uw vragen!

Download het E-book

Een opsomming van referenties

Vraag direct de meest actuele bestekteksten 2020 aan!

Ook verzekerd zijn van de laatste versie bestekteksten? Vraag deze dan direct aan. Vul je e-mail adres in en ontvang de download mogelijkheid in je mail of laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.

Contact opnemen