Thermoflex

De enige echte bewezen zelfherstellende toplaag!

Thermoflex: slijtvaste veiligheid op busbanen

Gekleurde banen voor de bus maken de verkeerssituatie voor alle verkeersdeelnemers een stuk duidelijker. Niet voor niets kiezen steeds meer gemeentes voor deze relatief eenvoudige oplossing. Het grote voordeel van de Thermoflex toplaag is dat hij het wegdek stroef maakt en een hoog waterbergend vermogen heeft, zelfs bij veelvuldige en zware belasting. Possehl heeft meer dan 30 jaar ervaring met gekleurde topcoatings voor onder meer vliegvelden, wegen, gekleurde suggestiestroken en natuurpaden. Voorbeeld? Kijk eens naar de vele rood gekleurde fietspaden in Nederland en de landingsbanen van Schiphol! We kunnen met trots vertellen dat in ruim 30 jaar het overgrote deel van de rijstroken - zelfs de alleroudste! - niet vervangen of hersteld hoeven te worden.

Lijn bus

Wat is Thermoflex?

Thermoflex is een flexibele, plastische toplaag die op asfalt of andere ondergronden aangebracht kan worden. Voor toepassing op busbanen is de coating door en door gekleurd en voorzien van een natuurgesteente in diezelfde kleur. Zo blijft de kleur jarenlang exact hetzelfde; het maakt niet uit hoeveel bussen er dagelijks overheen rijden. Thermoflex hecht zich optimaal aan de ondergrond en biedt bescherming tegen weersinvloeden en strooizout. De laag is bovendien zelfherstellend, waardoor de toplaag én de ondergrond lang behouden blijven.

Thermoflex toplaag voor Busbanen

Voordelen van Thermoflex

Bewijst zich al meer dan 30 jaar

Zelfherstellend en kleurvast

Lagere CO2-footprint

Geschikt voor toepassing op staal, hout, asfalt, beton, gietasfalt

Grote besparing op de hele levensduur (> 30 jaar)

Een levensduur van meer dan 15 jaar

Meer dan één miljoen vierkante meter aan rijstroken is al voorzien van Thermoflex. Zelden hebben we nog hoeven herstellen of repareren, zelfs niet op de rijstroken die we eind jaren '80 aanlegden. Dertig jaar ervaring is wel voldoende om overtuigd te zijn van alle voordelen van Thermoflex! Daarom garanderen we een levensduur van minimaal 15 jaar.

Geen spekgladde busbanen

Slijtage kan een busbaan gevaarlijk glad maken. Behandeling met Thermoflex voorkomt dat er gevaarlijke slijtageplekken, scheuren of craquelé ontstaan. Uit een onderzoek door het ‘Institut für Strassenwesen’ bleek dat acrylharscoatings al binnen 20 uur 10% slijtage aan het oppervlak vertoonden. Na 100 uur belasting van een Thermoflex oppervlak werd geen enkele slijtage waargenomen. Dat is logisch, want deze toplaag is zelfherstellend: het zet zich bij warmte vanzelf terug in zijn eigen vorm. Daarnaast is Thermoflex veiliger bij slecht weer en het beschermt tegen de invloeden van weer, wind en strooizout. Maak de busbanen in uw gemeente veiliger met Thermoflex.

Thermoflex is duurzaam

Een Thermoflex toplaag blijft tientallen jaren goed. Door die hoge levensduur hoeft hij niet snel vervangen te worden en dat maakt de CO2-footprint een stuk lager, soms tot wel 25%, zoals uit onderzoek van Royal Haskonings blijkt. Wilt u weten hoe u uw CO2-footprint kunt verlagen? Neem contact op met onze adviseurs. Zij rekenen het graag voor u uit.

Benieuwd naar de details van Thermoflex, zoals levensduur en kleur? Download het E-book voor meer informatie. Maar bel of e-mail ons gerust met uw vragen!

Download het E-book

Na aanleg binnen één dag begaanbaar

Wij snappen dat u een weg zo snel mogelijk weer in gebruik wilt nemen. Thermoflex is binnen een dag uitgehard en weer begaanbaar. Bovendien doen we wat we zeggen: we houden ons aan de planning en als er onverhoopt een probleem is, reageren we daar snel en adequaat op. Bij verschillende gemeentes zijn we dan ook jaarlijks te gast om het busbanennetwerk verder uit te breiden.

Bespaar tijd! Vraag een kant-en-klare bestektekst aan.

Het schrijven van een bestektekst is vaak omslachtig en kost veel tijd. Wij hebben daarom bestekteksten geschreven voor onze verschillende Thermoflex-systemen, voor alle mogelijke ondergronden. Vraag vandaag nog de bestekteksten op!

Bestekteksten aanvragen

Een opsomming van referenties

Vraag direct de meest actuele bestekteksten 2020 aan!

Ook verzekerd zijn van de laatste versie bestekteksten? Vraag deze dan direct aan. Vul je e-mail adres in en ontvang de download mogelijkheid in je mail of laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.

Contact opnemen