Thermoflex

De enige echte bewezen zelfherstellende toplaag!

Drie dagen werk, 15 jaar langer plezier van uw brug met Thermoflex

Een brug afsluiten voor onderhoud of reparatie geeft veel verkeershinder. U doet dat liever niet te vaak, en ook niet te lang. Geef uw brug daarom een Thermoflex toplaag! Deze laag is binnen drie dagen aangebracht, zodat het verkeer zo min mogelijk last heeft van de werkzaamheden. U bent meteen voor minimaal 15 jaar klaar, want Thermoflex is zelfherstellend en slijtvast. Het grote voordeel van de Thermoflex toplaag is dat hij het wegdek stroef maakt en een hoog waterbergend vermogen heeft, zelfs bij veelvuldige en zware belasting. Possehl heeft meer dan 30 jaar ervaring met gekleurde topcoatings voor onder meer vliegvelden, wegen, gekleurde suggestiestroken en natuurpaden. Thermoflex kan worden aangebracht op asfalt, beton, staal, hout en gietasfalt. Hij is leverbaar in (bijna) elke gewenste kleur.

Slijtage? Nog steeds niet…

De formule voor een zelfherstellende, slijtvaste toplaag is in 1989 ontwikkeld in ons Possehl laboratorium, in eerste instantie voor de inmiddels bekende rode fietspaden in Nederland. Ruim 30 jaar later kunnen wij met trots vertellen dat de destijds met Thermoflex aangelegde rijstroken nog steeds nauwelijks hersteld of vervangen hoeven te worden. Deze onverslijtbare toplaag passen we inmiddels ook toe op busbanen, pleinen en bruggen.

Wat is Thermoflex?

Thermoflex is een flexibele, plastische toplaag die op asfalt of andere ondergronden aangebracht kan worden. De coating is door en door gekleurd en voorzien van een natuurgesteente in diezelfde kleur. Zo blijft de kleur jarenlang exact hetzelfde; het maakt niet uit hoeveel verkeer er dagelijks overheen gaat. Thermoflex hecht zich optimaal aan de ondergrond en biedt bescherming tegen weersinvloeden en strooizout. De laag is bovendien zelfherstellend, waardoor de toplaag én de ondergrond lang behouden blijven.

Thermoflex toplaag voor brugdekken

Voordelen van Thermoflex

Bewijst zich al meer dan 30 jaar

Zelfherstellend en kleurvast

Lagere CO2-footprint

Geschikt voor toepassing op staal, hout, asfalt, beton, gietasfalt

Grote besparing op de hele levensduur (> 30 jaar)

Een levensduur van meer dan 15 jaar

Meer dan één miljoen vierkante meter rijstroken is al voorzien van Thermoflex. Zelden hebben we nog hoeven herstellen of repareren, zelfs niet op de fietspaden die we eind jaren ‘80 aanlegden. Dertig jaar ervaring is wel voldoende om overtuigd te zijn van alle voordelen van Thermoflex! Daarom garanderen we een levensduur van minimaal 15 jaar.

Meer veiligheid door minder opspattend water

Opspattend water van andere voertuigen ontneemt chauffeurs het zicht en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Thermoflex is daarom voorzien van een kunststof oppervlaktebehandeling die het opspatten van water reduceert.

Meer veiligheid, minder CO2

Een Thermoflex toplaag blijft tientallen jaren goed. Door die hoge levensduur hoeft hij niet snel vervangen te worden en dat maakt de CO2-footprint een stuk lager, soms tot wel 25%, zoals uit onderzoek van Royal Haskonings blijkt. Wilt u weten hoe u uw CO2-footprint kunt verlagen? Neem contact op met onze adviseurs. Zij rekenen het graag voor u uit.

Geen gevaarlijke situaties door scheuren en slijtage

Wegen, brugdekken, viaducten en tunnels staan constant bloot aan de invloeden van weer en chemische stoffen. Met Thermoflex vergroot u de veiligheid op deze plaatsen, want de toplaag slijt niet, scheurt niet en kent geen craquelévorming. Uit een onderzoek door het ‘Institut für Strassenwesen’ bleek dat acrylharscoatings al binnen 20 uur 10% slijtage aan het oppervlak vertoonden. Na 100 uur belasting van een Thermoflex oppervlak werd geen enkele slijtage waargenomen. Dat is logisch, want onze toplaag is zelfherstellend. Het zet zich terug in zijn eigen vorm dankzij de warmte die ontstaat door de wrijving van het verkeer dat er overheen gaat. Daarnaast is Thermoflex veiliger bij slecht weer en het beschermt tegen de invloeden van weer, wind en strooizout. Maak bruggen, viaducten en tunnels veiliger met Thermoflex!

Na aanleg binnen één dag begaanbaar

Wij snappen dat u een brug, viaduct of tunnel zo snel mogelijk weer in gebruik wilt nemen. Thermoflex is binnen een dag uitgehard en begaanbaar. Bovendien doen we wat we zeggen: we houden ons aan de planning en als er onverhoopt een probleem is, reageren we daar snel en adequaat op. Bij verschillende gemeentes zijn we dan ook jaarlijks te gast om de verkeersveiligheid op bruggen te vergroten.

Bespaar tijd! Vraag een kant-en-klare bestektekst aan.

Het schrijven van een bestektekst is vaak omslachtig en kost u veel tijd. Wij hebben daarom bestekteksten geschreven voor onze verschillende Thermoflex-systemen, voor alle mogelijke ondergronden. Vraag vandaag nog de bestekteksten bij ons op!

Bestekteksten aanvragen

Download het E-book “toplagen bruggen”

Benieuwd naar de details van Thermoflex, zoals levensduur en kleur? Download het E-book voor meer informatie. Maar bel of e-mail ons gerust met uw vragen!

Download E-book

Een opsomming van referenties

Vraag direct de meest actuele bestekteksten 2020 aan!

Ook verzekerd zijn van de laatste versie bestekteksten? Vraag deze dan direct aan. Vul je e-mail adres in en ontvang de download mogelijkheid in je mail of laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.

Contact opnemen