Thermoflex

De enige echte bewezen zelfherstellende toplaag!

NR.01 De meest duurzame toplaag

Al meer dan 30 jaar bewezen dat Thermoflex de meest duurzame toplaag is

Al jarenlang heeft Possehl ervaring in topcoatings voor wegen en vliegvelden. In de jaren 80 werden in Nederland steeds meer gekleurde fietssugestiestroken aangelegd en vroegen onze opdrachtgevers ons iets te ontwikkelen wat duurzamer was dan gekleurd asfalt.

In ons Possehl laboratorium ontwikkelden we de toplaag Thermoflex. Wie had toen gedacht dat we hiermee de meest slimme en duurzaamste toplaag van Nederland hadden ontwikkeld? Inmiddels hebben we meer dan miljoenen vierkante meters Thermoflex in heel Nederland aangebracht. Van rode fietspaden, groene busbanen, gekleurde uitvoegstroken, natuurlijke looppaden en de meest creatieve pleinen. En het mooiste is dat suggestiestroken die we in onze beginjaren hebben aangelegd, er nog dikwijls ongeschonden bij liggen. Daarom hebben we geen enkele moeite om een levensduurgarantie van 15 jaar af te geven.

Thermoflex toplaag voor Fietspaden
NR.02 Flinke daling in totale levensduur kosten

Flinke daling in totale levensduur kosten

Thermoflex is een zelfherstellende toplaag. Door de thermoplastische werking herstellen scheuren en craquelé zich vanzelf. Dit zorgt ervoor dat uw toplaag een levensduur van 15 jaar of meer heeft. Dat betekent voor u dat u in deze 15 jaar de weg maar een keer hoeft af te sluiten, maar een keer kosten maakt voor aanleg en onderhoud niet meer nodig is. Rekent u maar eens uit hoeveel dit in de totale kosten van levensonderhoud scheelt. Daarnaast zijn uw weggebruikers ook blij dat de weg niet meer zo vaak buiten gebruik is.

Download het E-book Neem contact op
Busbaan met Thermoflex
Thermoflex toplaag voor Recreatiepaden
NR.03 De duurzaamste toplaag in Nederland

De duurzaamste toplaag in Nederland

Het scheelt nogal of u een keer in de 8 jaar een nieuwe gekleurde suggestiestrook moet aanleggen of dat dit maar maximaal een keer in de 15 jaar gebeurt. Door de hoge levensduur van Thermoflex bespaart u flink in materiaal, machines en aanleg. Omdat wij als enige bedrijf meer dan 30 jaar ervaring hebben in deze unieke topcoating, kunnen we stellen dat we de meest duurzame oplossing hebben als het gaat om coaten van gekleurde suggestiestroken.

Door en door gekleurd naar uw wensen

Thermoflex kan in duizend en een kleuren worden geleverd. Wilt u een baksteen rood fietspad of een zandkleurig duinpad? Alles is mogelijk. Omdat ons gesteente door en door gekleurd is heeft u geen last van slijtage en blijft de kleur jaar in jaar uit mooi.

Thermoflex Texture Gekleurde fietspaden van Thermoflex
Texture
Thermoflex toplaag
NR.04 Meer informatie over Thermoflex

Minimale verkeershinder met machinale verwerking

Voor grote wegoppervlakken adviseert Possehl machinale verwerking. Dit gebeurt met de Rollomaat, een zelfrijdende expoxy-machine die in eigen huis is ontwikkeld. Machinale verwerking is snel en beperkt daarom de verkeershinder.

Het systeem is beproefd in de gemeente Utrecht en op diverse Rijkswegen, waar Possehl een epoxyslijtlaag EP-Grip heeft aangebracht, bedoeld voor extra grip en geluidsreducering.

Een levensduur van meer dan 15 jaar met Thermoflex

De standaardgarantie op de gekleurde Thermoflex systemen is 3 jaar, maar u kunt deze verlengen tot 6 jaar. Possehl heeft sinds de introductie van Thermoflex tot op heden echter nog geen enkele garantieaanspraak ontvangen. De aantoonbare levensduur is meer dan 15 jaar.

Maak het verschil met een glinsterende toplaag

De gekleurde Thermoflex-systemen van Possehl zijn exact afgestemd op uw ondergrond; de vereiste levensduur, belasting en stroefheidseisen; de uitvoeringsmogelijkheden en; het gewenste effect. Met bijvoorbeeld een Silicium Carbide (Carbodundum) bereikt u een blijvend glinstereffect. Misschien is deze glinstercoating u wel eens opgevallen in de gemeenten Breda, Alphen-Chaam, Almere of Zwolle?

U ziet ze overal: de gekleurde toplagen van Possehl

Als u een gekleurde toplaag in topconditie ziet, dan is de kans groot dat het een Thermoflex systeem of andere kunststofsystemen van Possehl betreft. Talloze opdrachtgevers schrijven ieder jaar weer onze systemen voor in hun bestekken voor gekleurde toplagen.

Een opsomming van referenties

Een opsomming van referenties

Vraag direct de meest actuele bestekteksten 2020 aan!

Ook verzekerd zijn van de laatste versie bestekteksten? Vraag deze dan direct aan. Vul je e-mail adres in en ontvang de download mogelijkheid in je mail of laat je telefoonnummer achter en we bellen je terug.

Contact opnemen