Voegovergangen aanbrengen
Een voegovergang heeft een zware last te dragen. Zo moet deze:
- de bewegingen van het wegdek opvangen,
- al het gewicht van het verkeer kunnen dragen,
- de gehele voeg beschermen tegen schade, slijtage en vocht.
Niet voor niets stelt Rijkswaterstaat hoge eisen aan voegovergangen. Zoekt u een partij om uw voegovergangen aan te brengen? Voor op bruggen, wegen, asfalt of beton? We staan voor u klaar, dag en nacht.
We helpen u namelijk ook in het weekend, of ‘s nachts. Zo beperken we verkeers- en omgevingsoverlast, en lossen we snel uw probleem voor u op.
Waarom een voegovergang?
Door schommelingen in temperatuur kan de aansluiting tussen het wegdek en een brug, tunnel of aquaduct gaan werken. Dit noemen we ook wel ‘kunstwerken’. Deze kunstwerken krimpen, of zetten juist uit.
Een voegovergang vangt dit op, zodat weg en kunstwerk veilig met elkaar verbonden blijven. Daarnaast moet een voegovergang moeiteloos het gewicht van verkeer aankunnen, het rijcomfort waarborgen en vocht tegenhouden.
Harde en zachte voegovergangen
Over het algemeen zijn er twee typen voegovergangen: hard en zacht. De harde gaat langer mee, terwijl de zachte fijner is voor de omgeving. Deze dempt het geluid, waardoor zij minder overlast hebben. Welke van de twee de juiste keuze is, hangt af van de situatie en de omgeving.
Veelgestelde vragen over voegovergangen
Voegovergangen aanbrengen is een specialisme. Dit betekent dat er over het algemeen niet alles over bekend is. We helpen u graag met populaire vragen, en bijbehorende antwoorden.
Mocht u vragen hebben over voegovergangen of over eventuele oplossingen voor uw probleem? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!
Wat zijn de kosten
Het aanbrengen van voegovergangen is bij elk project weer anders, wat betekent dat er gewerkt wordt met een prijsvoorstel op maat. Vraag daarom gerust een offerte bij ons aan. We bespreken de mogelijkheden met u, en komen met een persoonlijke offerte bij u terug.
Wat is de levensduur van een voegovergang?
Over het algemeen kunnen we stellen dat voegen 8 tot 20 jaar meegaan. Dit ligt vooral aan het type voegovergang: een harde of zachte.
Waar gebruikt men voegovergangen?
Voegovergangen zijn toepasbaar op verschillende kunstwerken, maar worden vooral gebruikt op:
- Oude en nieuwe viaducten
- Tunnels
- Aquaducten
Welke types of materialen voegovergangen zijn er?
Het middelste gedeelte van een harde voegovergang is staal, beton of kunststof. Deze voegovergangen verschillen weleens van profiel. Populaire profielen zijn een klauwprofiel en de lamellenvoeg, ook wel ‘Maurer’ genoemd.
Zachte voegovergangen worden gemaakt van bitumineus materiaal. Dit noemen we ‘bitumineuze voegovergangen’.
Wat is een bitumineuze voegovergang?
Deze flexibele voegovergangen dempen het geluid erg goed, wat geluidsoverlast van de omgeving beperkt. Ook zijn ze snel te vervangen, wat ideaal is voor een spoedklus. Een bitumineuze voegovergang is gemaakt van bitumen: een stroperige vloeistof die wordt vervaardigd uit ruwe aardolie.
Gecertificeerd om uw voegafdichting aan te brengen
We hebben alle benodigde certificaten behaald. Denk aan ISO9001 en SIKB7700. U vindt hier al onze certificeringen.
Over Possehl
We helpen wegbeheerders, aannemers, ingenieurs en projectontwikkelaars met advies over en realisatie van coating, reparatie en het onderhoud van vloeren, wegen, paden, bruggen en luchthavens. Dit doen we in binnen- en buitenland, voor het MKB en de grootste luchthavens van Europa.
Waar kunnen we u mee helpen?
Voegovergang aan laten brengen? We helpen u graag. Neem via onderstaand formulier contact met ons op. Binnen enkele werkdagen krijgt u reactie.