Koemarktbrug Schiedam
Alle projecten

Koemarktbrug Schiedam

De Koemarktbrug is een stalen basculebrug waarbij het brugdek open en dicht gaat. Het is het belangrijkste knooppunt van Schiedam. In mei 2019 is het onderhoud aan het brugdek gedaan omdat het na dertien jaar versleten was.

Complexe operatie

De brug die in 1926 gebouwd is, is een belangrijk knooppunt en verbindt Schiedam-Oost en West met elkaar. Het aanbrengen van een nieuw wegdek moest dus snel gebeuren zodat het verkeer niet te veel hinder zou ondervinden van omleidingen. Daarnaast ligt de brug vrij centraal en wonen er veel mensen rondom de brug. Er werd daarom gekozen om een grote tent van 500 m2 over de brug te plaatsen.

Omdat verschillende processen tegelijkertijd verliepen, verliep het proces in delen. Echter hebben we hierdoor gezamenlijk met de brug binnen een week kunnen voorzien van een nieuw wegdek, inclusief het afrezen van het oude wegdek.

Coating stalen brug

Het vervangen van een wegdek op zo’n cruciale is een complexe operatie vertelt Ewout Eikenbroek, de projectleider: “Er komt heel veel bij kijken. Niet alleen het afstemmen van de processen tussen alle betrokken partijen, maar ook het verzorgen van de omleidingen, ook voor de bussen, en het informeren van de omwonenden.”

De gemeente Schiedam heeft bewust voor Thermoflex van Possehl gekozen. Thermoflex is uitermate geschikt om als kunststoflaag aan te brengen op staal. Daarnaast is de levensduur meer dan 15 jaar. Op zo’n belangrijk knooppunt wil niet vaak het verkeer moeten omleiden. Dit is een kostbaar en tijdrovend project, door de lange levensduur van Thermoflex kan het wegdek op de brug weer jarenlang mee.

Koemarktbrug Schiedam
koemarktbrug-schiedam-9
Koemarktbrug Schiedam
koemarktbrug-schiedam-4
koemarktbrug-schiedam-5
koemarktbrug-schiedam-6
koemarktbrug-schiedam-7
koemarktbrug-schiedam-9
koemarktbrug-schiedam-10
koemarktbrug-schiedam-11
koemarktbrug-schiedam-12
Portfolio

Laat je inspireren

Possehl Oosterhout is de meest innovatieve partner als het gaat om het verbeteren en opwaarderen van wegen, start- en landingsbanenen industriële vloeren. We bieden duurzame oplossingen voor bekledingen en topcoatings voor vloeren, wegen, fietspaden, landingsbanen, recreatiepaden en bedrijfsvloeren. Zo dragen we bij aan de veiligheid en de beleving van de eindgebruiker.