Maastricht2
Alle projecten

Kasseien in Maastricht

Veilige oplossing voor gladde, oneffen kasseien in de binnenstad van Maastricht

De gemeente Maastricht is een van de mooiste steden van Nederland. Met haar prachtige, oude, historische binnenstad is het een plek waar menig toerist graag uren rondslentert.

Maar als inwoner van deze zuidelijke stad zal men al fietsend over de oude Zweedse granieten kasseien, die zo bepalend zijn voor de uitstraling van de stad zijn, deze historische uitstraling juist menigeen vervloekt hebben. Geen kei is gelijk dus als je er overheen fietst, word je flink door elkaar geschud. Bovendien worden de keien ontzettend glad bij regen en is het voor de Maastrichtenaren niet altijd veilig om over de authentieke kasseien in de Boschstraat te fietsen.

Fietsvriendelijke kasseien

De gemeente wil de binnenstad weer een stuk fietsvriendelijker maken en is op zoek naar een oplossing. Dit is best een lastige afweging want door de kasseien uit de binnenstad te vervangen door een andere bestrating, gaat het authentieke karakter van de binnenstad verloren. De gemeente heeft Possehl benaderd en gelukkig hebben wij een oplossing waarbij alle belangen worden behartigd, zowel uitstraling als veiligheid en comfort.

In de Boschstraat hebben we de oneffenheid van de fietsstroken aan  beide zijden gecorrigeerd. Daarnaast hebben we gelijker tijd de kasseien opgeruwd zodat deze niet meer glad zijn bij neerslag.

Geen zichtbaar resultaat?

Het resultaat is bijna niet zichtbaar. De Boschstraat ziet er nog even prachtige uit met zijn granieten kasseien, alleen zullen de Maastrichtse fietsers versteld staan. In plaats van rammelend over het gladde wegdek te fietsen, is het nu juist vlak en hoeven de fietsers niet meer bang te zijn om uit te glijden.

De gemeente Maastricht is enthousiast met onze snelle en goede oplossing maar het belangrijkste is dat we Maastricht weer een stukje veiliger hebben gemaakt, zonder aan de uitstraling van de stad te hoeven tornen.

Neem contact op met Possehl

Portfolio

Laat je inspireren

Possehl Oosterhout is de meest innovatieve partner als het gaat om het verbeteren en opwaarderen van wegen, start- en landingsbanenen industriële vloeren. We bieden duurzame oplossingen voor bekledingen en topcoatings voor vloeren, wegen, fietspaden, landingsbanen, recreatiepaden en bedrijfsvloeren. Zo dragen we bij aan de veiligheid en de beleving van de eindgebruiker.