hovenring-eindhoven-11
Alle projecten

Hovenring Eindhoven

De gemeente Eindhoven zocht naar een veilige oplossing voor fietsers bij het kruispunt Heerbaan/Meerenakkerweg. Omdat zij om verkeerstechnische redenen geen fietstunnels en geen gelijkvloerse oversteek wilden, ontwierp ipv Delft de zwevende fietsrotonde. De rotonde bestaat uit een zeventig meter hoge pyloon, 24 tuien en een cirkelvormig brugdek.

Mooiste fietsbrug ter wereld

De Hovenring in Eindhoven wordt vaak genoemd als een van de mooiste fietsbruggen ter wereld met zijn zwevende ontwerp dat het fietsverkeer veilig aan de overkant van een gevaarlijke verkeerskruispunt brengt. National Geographic publiceerde een fotoserie over dit bijzondere stukje infrastructuur, The Huffington Post noemde het ‘a biker’s dream’. Daarnaast is De Hovenring uitgeroepen tot winnaar van de Staalbouwprijs 2014 in de categorie internationale projecten.

Lang houdbare coating op staal

Possehl werkt al jarenlang samen met de gemeente Eindhoven. We hebben er vele fietssuggestiestroken bekleed maar ook de ‘slow lane’, een 32 km lang superfietspad en een busbaan.

Voor de stalen fietsrotonde was de gemeente op zoek naar een bekleding die lange tijd zou meegaan. Niet veel coatings blijven goed zitten op staal. Thermoflex daarentegen, gaat jarenlang mee. De keuze voor Possehl was daarom snel gemaakt.

Ipv Delft had voor de fietsrotonde een hele speciale kleur in gedachten en daarom hebben ervoor gekozen om de brug af te strooien met het natuurgesteente Clayburn red. Deze intensieve rood/oranje kleur maakt het ontwerp van de fietsbrug compleet.

Nog meer stalen bruggen

Inmiddels hebben we naar aanleiding van dit geslaagde project nog veel meer bruggen bekleed met Thermoflex. Thermoflex gaat meer dan 15 jaar mee op stalen bruggen en is niet alleen blijvend stroef, conserverend en geluidsreducerend, maar ook waterbergend. De speciale textuur voorkomt namelijk opspattend water (splash & spray), wat voor meer veiligheid en rijcomfort zorgt.

hovenring-eindhoven-1
hovenring-eindhoven-3
hovenring-eindhoven-4
hovenring-eindhoven-5
hovenring-eindhoven-6
hovenring-eindhoven-9
hovenring-eindhoven-10
hovenring-eindhoven-11
Portfolio

Laat je inspireren

Possehl Oosterhout is de meest innovatieve partner als het gaat om het verbeteren en opwaarderen van wegen, start- en landingsbanenen industriële vloeren. We bieden duurzame oplossingen voor bekledingen en topcoatings voor vloeren, wegen, fietspaden, landingsbanen, recreatiepaden en bedrijfsvloeren. Zo dragen we bij aan de veiligheid en de beleving van de eindgebruiker.