Possehl_26
Alle projecten

Reconstructie Alsmeerbaan Amsterdam Airport Schiphol

Afgelopen drie maanden is er op de Aalsmeerbaan op Amsterdam Airport Schiphol groot onderhoud uitgevoerd. Tijdens deze reconstructie is de start- en landingsbaan tijdelijk niet beschikbaar geweest voor vliegverkeer. Nu is het onderhoud afgerond en vertellen we er graag meer over.

Meer dan alleen toplagen

Bij Possehl staan we bekend om het aanbrengen van kwalitatieve toplagen op verkeersoppervlakken en van onze AntiSkid coating op start- en landingsbanen van vliegvelden over heel de wereld.

Maar iets wat minder vaak in de spotlight staat, is het plaatsen of zelfs vervangen van baanlampen en bijbehorende bekabeling.

Vorig jaar heeft Possehl ook al bijgedragen aan het grote onderhoud op de Polderbaan van Schiphol. Nu was ook de Aalsmeerbaan op Schiphol aan de beurt.

Groot onderhoud

Schiphol heeft opdracht gegeven aan Heijmans om het onderhoud te realiseren. In de onderhoudsperiode is het asfalt op het grootste gedeelte van de Aalsmeerbaan vervangen. Dat is een oppervlakte van maar liefst 50 voetbalvelden.

In dit nieuwe asfalt heeft Possehl ruim 1.650 baanlampen vervangen door een meer duurzame LED-variant die een langere levensduur heeft. Om dit allemaal te faciliteren is ook ruim 50 kilometer aan nieuwe bekabeling aangebracht.

Tot slot is op het nieuwe asfalt wordt aan een totale lengte van 17 kilometer aan markeringen op de baan geschilderd. Daarnaast worden deels de hemelwaterputten en –leidingen rond de baan gerepareerd, gereinigd en vervangen.

Instrument Landing System

Deze periode van groot onderhoud aan de Aalsmeerbaan wordt ook meteen benut door Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) om het Instrument Landing System (ILS) van de baan te vervangen. Een ILS zorgt ervoor dat vliegtuigen ondersteund worden om in een geleidelijke hoek te dalen naar de landingsbaan.

Een aantal werkzaamheden aan het ILS kan pas worden uitgevoerd nadat het groot onderhoud is afgerond. In de periode van zes weken na afloop van het groot onderhoud kan hierdoor de Aalsmeerbaan niet in alle zichtomstandigheden worden gebruikt als landingsbaan. Hierdoor kan bij noordenwind de Buitenveldertbaan of Zwanenburgbaan vaker worden ingezet.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het vervangen van bekabeling op luchthavens? Of wilt u meer weten over het aanbrengen of vervangen van baanlampen? Bent u benieuwd op welke luchthavens Possehl nog meer onderhoud uitvoert? Neem contact met ons op. We vertellen u er graag meer over en helpen u graag verder.

Aalsmeer - onderhoud
MK_Schiphol_Poster_A2_01 (1)_pages-to-jpg-0001
Portfolio

Laat je inspireren

Possehl Oosterhout is de meest innovatieve partner als het gaat om het verbeteren en opwaarderen van wegen, start- en landingsbanenen industriële vloeren. We bieden duurzame oplossingen voor bekledingen en topcoatings voor vloeren, wegen, fietspaden, landingsbanen, recreatiepaden en bedrijfsvloeren. Zo dragen we bij aan de veiligheid en de beleving van de eindgebruiker.