ontopofit

Over Possehl

We zitten er bovenop

We zitten er bovenop

Fietst, rijdt of vliegt u regelmatig? Wij zitten boven op de weg onder uw voeten. We brengen namelijk onze eigen coatings aan op landingsbanen, wegen, fietspaden en bruggen. Zo maken we de wereld elke dag een stuk veiliger en duurzamer. Ons werk zorgt er namelijk voor dat mens en machine meer grip heeft op de ondergrond, terwijl de infrastructuur ook nog langer meegaat.

Een vliegende start

Duitsland, Wiesbaden, 1956. Het was midden in de Koude Oorlog toen onze eerste ingenieur, Walter Symmangk, samenwerkte met de NASA om gecamoufleerde toplagen te ontwikkelen. Walter was de enige die wist hoe hij ze moest produceren. Dit leidde tot Antiskid, de coating die u vindt op elke luchthaven in de Benelux. Possehl Spezialbau maakte naam, waardoor uitbreiding naar de rest van de wereld een feit werd.

Uitbreiding naar de Benelux

In 1972 breidden we uit naar Nederland. Vanuit Bavel werkten we op de Nederlandse luchthavens, maar begonnen ook al snel te werken aan tienduizenden kilometers fietspaden in Nederland. Hier brachten we ons nieuwste product op aan: Thermoflex.

Alle winst gaat naar de eigen stichting

Alle wereldwijd verdiende winst gaat naar onze eigen stichting, de Possehl Foundation. Deze winst gebruiken we voor goede doelen. Het geld investeren we in cultuur, de jeugd, humanitaire hulp en meer. Meer weten over de Possehl Foundation? U ontdekt het hier.

De Possehl groep

Momenteel hebben we bedrijven in meer dan 30 landen, op 5 continenten. Al deze divisies vallen onder onze holding: L. Possehl & Co. mbH, gevestigd in Lübeck, Duitsland.

Kunnen we u helpen?

We werken vooral voor gemeentes, aannemers en ingenieursbureaus. Kunnen we u helpen om uw weg, vloer of kunstwerk veiliger en duurzamer te maken? Neem gerust contact met ons op.