ontopofit

Profiel

Possehl is de meest innovatieve partner als het gaat om het verbeteren en opwaarderen van wegen, luchthavens en industriële vloeren. Vanuit ons moederbedrijf in Duitsland wordt er in samenwerking met de business units gewerkt aan innovatieve coatings en bitumen-emulsies voor oppervlaktebehandelingen. De missie van Possehl is om de ondergrond veiliger te maken en het maximale rendement eruit te halen. Zo zorgen wij ervoor dat onze zelfherstellende fietssuggestiestroken tot wel 30 jaar blijven liggen zonder enig wegonderhoud en dat er meer landingen per landingsbaan kunnen worden uitgevoerd, zeker bij slecht weer.

Maximale grip

Possehl Spezialbau is in 1956 in Wiesbaden, Duitsland ontstaan uit Possehl Chemie en Isolatiemateriaal. In de tijd van de koude oorlog ontwikkelde chemisch ingenieur Walter Symmangk camouflage toplagen voor landingsbanen van Europese luchthavens waar de Amerikaanse luchtmachtbasis hield. Deze toplagen waren door de NASA bedacht, echter wisten ze niet hoe ze deze moesten produceren. Onze Walter Symmangk lukte het wel en nog steeds zijn we met Antskid zo succesvol dat we elke luchthaven in de Benelux bedienen.

In 1972 werd Possehl Spezialbau Nederland opgericht in Bavel. De vestiging bediende de luchthavens in Nederland maar werd met de introductie van de rode fietspaden in Nederland al snel erg succesvol met de toplaag Thermoflex.

De Possehl Groep

De Possehl Groep heeft momenteel negen divisies met eigen bedrijven wereldwijd in meer dan 30 landen en op vijf continenten. De bedrijfsonderdelen die opzettelijk onafhankelijk zijn van elkaar, worden onafhankelijk beheerd en hebben een grote mate van vrijheid in hun operationele beslissingen. De holding L. Possehl & Co. mbH, gevestigd in Lübeck, vormt het gemeenschappelijke dak voor alle groepsmaatschappijen en definieert de overkoepelende doelen en strategieën. Door winstuitkeringen aan de holding gaat de wereldwijd verdiende winst uiteindelijk naar de enige aandeelhouder, de Possehl Foundation, en profiteert dus alleen van non-profit doeleinden in Lübeck.

Possehl Resultaten

Possehl is er voor de mensen

De Possehl Groep heeft als enige doel werkgelegenheid te bieden aan haar medewerkers en de non-profit doeleinden in Lübeck. Om dit zeker te stellen, baseren we onze werkzaamheden op de volgende kernwaarden:

Zekerheid
We streven naar een succesvolle bedrijfsvoering om onze banen te kunnen blijven garanderen.

Zelfverantwoordelijk
We vragen, stimuleren en belonen zelfverantwoordelijk handelen van onze medewerkers.

Ontwikkeling
We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers, producten en processen.

Respect
We behandelen medewerkers, opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers met respect omdat we zelf ook respectvol behandeld willen worden.

Relaties

Berlin Flughafen
Koninklijke Landmacht
Brussels Airport
LUX Airport
Maastricht Aachen Airport
Lelystad Airport
Arcadis
Heyday Facility Management
Smurfit Kappa
Schiphol
Waterschappen
Gemeente Sint Antonius
Gemeente Zeist
Gemeente Oosterhout
Gemeente Groningen
Rijksoverheid
Provincie Zeeland
Gemeente Amsterdam
Gemeente Stein
Gemeente Hengelo
Gemeente Enschede
Gemeente Utrecht
Gemeente Dordrecht
Gemeente Breda