Veilige & Efficiëntere landingsbanen
In 1969 bedacht NASA de ultieme toplaag voor de start- en landingsbaan van spaceshuttles. Het daadwerkelijk ontwikkelen van zo’n bekleding, is echter een veel grotere uitdaging en is ze uiteindelijk nooit gelukt.
De oprichter van Possehl Spezialbau raakt geïnspireerd door dit ‘geheime’ recept van de NASA en laat zich door niets en niemand tegenhouden. Hij ontwikkelt in de tijd van de koude oorlog voor de NAVO, op basis van dit recept, een toplaag met een schutkleur. Start- en landingsbanen van militaire vliegvelden zijn zo vanuit het luchtruim niet duidelijk zichtbaar. Daarnaast hebben ze door het stroeve oppervlak een veel kortere start- en landingsbaan nodig.
Inmiddels zijn we met deze receptuur voor bekledingen van start- en landingsbanen al decennia succesvol. Vanaf 1975 werken we (in eerste instantie vanuit Bavel en later vanuit Oosterhout) voor alle luchthavens in de Benelux.
Onze adviseurs vliegen regelmatig de wereld rond om andere luchthavens te adviseren over de oppervlakbehandeling van hun landingsbaan en leveren we aan meer dan honderden vliegvelden over de hele wereld onze producten, zoals Antiskid.
Alles draait om efficiency
In de wereld van luchtverkeer draait alles om efficiency: als de baan dusdanig stroef is dat vliegtuigen een kortere remweg nodig hebben, ook nog in slechtere weersomstandigheden kunnen landen en de baan minder vaak gesloten moet worden voor onderhoud, levert dit voor zowel luchtvaartmaatschappijen als luchthavens existentieel omzet op.
Door het gebruik van onze bekleding voor start- en landingsbaan en taxibanen, waaronder een Antiskid toplaag, worden deze stroever, veiliger en hebben ze een hoger drainerend gehalte.
Daarnaast hebben de start- en landingsbanen en taxibanen een langere levensduur waardoor er minder onderhoud hoeft te worden gepleegd.
Onze luchthaven oplossingen
Langere levensduur, dus minder onderhoud
De gemiddelde levensduur van een Antiskid toplaag is 8 – 15 jaar, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.
Een start- en landingsbaan gaat dus langer mee en hoeft minder vaak gesloten te worden voor onderhoud. En juist daar valt voor luchthavens enorm veel te verdienen. Immers het sluiten van de baan, kost miljoenen aan omzet.
Een greep uit onze relaties






