burg_2

Emulsie Asfalt Beton (EAB)

Microasfalt Emulsie Asfalt Beton: het milieuvriendelijke alternatief voor asfaltonderhoud

Asfaltonderhoud belast het milieu, uw materiaal, tijd en budget. Dit kan duurzamer, voordeliger en minder tijdrovend. Daarom hebben we MicroAsfalt, onze eigen emulsie voor asfaltbeton, ontwikkeld: een unieke formule waarmee we snel de levensduur van uw asfaltweg met 7 tot 9 jaar verhogen. U bespaart flink op onderhoudskosten en tijd. Daarnaast zorgt MicroAsfalt voor 50% minder uitstoot.

We staan dag en nacht voor u klaar, ook in het weekend

We brengen 24/7 MicroAsfalt op uw weg aan. Heeft u een spoedgeval in de nacht, of in het weekend? We regelen het voor u.

De voordelen van Microasfalt EAB

MicroAsfalt wordt koud bereid, wat ervoor zorgt dat de uitstoot 50% minder is dan een warme variant. Ook is er weinig tot geen restafval, waardoor we het milieu niet belasten. Met MicroAsfalt profiteert u van verschillende voordelen, zoals:

  • een flinke besparing op kosten en tijd, omdat u minder vaak uw asfaltweg hoeft te vernieuwen,
  • u kiest met MicroAsfalt voor een duurzame keuze: de helft minder uitstoot en geen restafval,
  • MicroAsfalt is binnen slechts 1 uur weer berijdbaar, waardoor u verkeersoverlast voorkomt.

Toepassingen van Microasfalt EAB

We brengen MicroAsfalt logischerwijs toe op asfalt. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om onze coating te versterken, bijvoorbeeld met een stalen wapening. Dit is een oplossing voor ernstig verzwakte wegconstructies. Andere toepassingen:

  • als toplaag op asfalt
  • als oppervlaktebehandeling
  • als oplossing voor gerafelde dunne asfaltlagen of gerafeld ZOAB

Uw weg binnen een uur weer belastbaar

Normaal gesproken ligt met asfaltonderhoud de weg een aantal dagen open, wat zorgt voor veel overlast van weggebruikers. Met MicroAsfalt is uw weg binnen slechts een uur weer open, waardoor we verkeersoverlast voorkomen.

Geen restafval en minder uitstoot

In een tijd waarin het milieu, duurzaamheid en het gevecht tegen stikstof steeds belangrijker worden, is MicroAsfalt de ideale oplossing. Uit de MRPI, de Milieu Relevante Productinformatie, blijkt dat de CO2-voetafdruk 50% lager is in vergelijking met andere producten. Daarnaast verbruiken we 80% minder primaire grondstoffen.

De kosten van Microasfalt EAB

MicroAsfalt is vele malen voordeliger dan intensief herstel aan uw asfaltweg. Hoeveel precies is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlakte. Neem daarom gerust contact met ons op. We bespreken met u wat er mogelijk is, en komen daarna met een offerte op maat bij u terug.

Over Possehl

We helpen wegbeheerders, aannemers, ingenieurs en projectontwikkelaars met advies over en realisatie van coating, reparatie en het onderhoud van vloeren, wegen, paden, bruggen en luchthavens. Dit doen we in binnen- en buitenland, voor het MKB en de grootste luchthavens van Europa.

Waar kunnen we u mee helpen?

Wilt u Thermoflex aan laten brengen? Schakel onze hulp in. Neem contact met ons op. U krijgt binnen enkele werkdagen reactie.