burg_2

Beton Coating

Betoncoating

Met een (epoxy) coating vergroot u de veiligheid en duurzaamheid van uw betonvloer, -weg of -muur. De coating verhelpt namelijk schade, maakt de ondergrond bestand tegen chemicaliën en vocht, en verhoogt zo de levensduur van uw beton. Door een betoncoating bespaart u op termijn veel kosten, doordat intensieve reparaties uitblijven.

Wat is een betoncoating

Een betoncoating is de toplaag die we aanbrengen op uw betonnen ondergrond. Dit gaat vaak om een epoxy coating. Deze coating kunt u zien als een beschermlaag: een laag die ervoor zorgt dat uw beton tegen een flinke stoot kan, en dat uw beton nog jaren met u meegaat.

Ontdek onze zelfontwikkelde coatings, geschikt voor beton

In ons laboratorium hebben we onze eigen betoncoatings ontwikkeld. Het gaat om twee verschillende soorten, met elk hun eigen toepassingen.

Thermoflex is bewezen de beste coating van Nederland, waar we miljoenen vierkante meters mee gecoat hebben. Deze gebruiken we, naast asfalt, vooral op industriële vloeren.

EP-Grip is een epoxy coating voor op betonwegen.

De voordelen van een betoncoating

Uw beton laten coaten is zowel financieel als praktisch gezien een slimme keuze. Met de coating zorgt u er namelijk voor dat u minder vaak uw beton moet laten onderhouden of repareren, wat u op termijn kosten en tijd bespaart.

Daarnaast kent betoncoating nog meer voordelen:

  • Maakt uw beton bestand tegen vocht, chemicaliën en zuur.
  • Maakt uw betonvloer naadloos, waardoor hij makkelijk schoon te maken is.
  • Geeft uw betonvloer een strak uiterlijk, wat zorgt voor een mooie uitstraling in uw bedrijfsruimte.
  • Beschikbaar in verschillende kleuren, maar ook transparant.
  • Maakt uw beton slijtvast, zelfs bij hevig gebruik.

Waar gebruikt men een betoncoating op?

We brengen een betoncoating aan op alle soorten ondergrond met beton als hoofdmateriaal. U moet denken aan:

  • betonnen vloeren
  • betonnen wanden
  • betonwegen

Hoelang gaat een betoncoating mee?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de aangebrachte dikte, bijvoorbeeld. Over het algemeen kunt u erop rekenen dat uw betoncoating zo’n 5 tot 15 jaar met u meegaat.

Wat kost een betoncoating?

Vanwege de kwaliteit van Thermoflex, kunnen we u met zekerheid 15 jaar garantie geven. Uw ondergrond is de komende jaren gegarandeerd in topconditie.

Wat uw investering is in een epoxy coating, is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de oppervlakte, de ondergrond en eventuele extra’s, zoals kleur of markeringen. U kunt rekenen op zo’n €25,- per vierkante meter bij een groot oppervlakte.

Wilt u uw beton laten coaten?

We helpen u er graag mee. Neem gerust contact met ons op. Daarna bespreken we met u de mogelijkheden, en leveren we u een offerte op maat.