Spuitbeton van Possehl:

sterk en duurzaam

Spuitbeton wordt toegepast voor betonreparatie, betonversterking en nieuwbouw. Bij deze techniek worden onder hoge druk één of meerdere lagen betonspecie aangebracht. Onderscheidend aan spuitbeton van Possehl, is het gebruik van hoogwaardig spuitbeton mortel en de ruime ervaring met de verschillende methodes en toepassingen. Het resultaat voor u is een zeer sterke betonlaag met een hoge dichtheid, die langdurig blijft presteren.

 

Spuitbeton voor uiteenlopende toepassingen

Possehl past spuitbeton toe in o.a. de woningbouw, utiliteitsbouw, industrie, wegenbouw, waterbouw en nieuwbouw. Bijvoorbeeld voor:

  • Herstel van de wapeningscorrosie;
  • Het aanbrengen van extra betondekking van kolommen, wanden en vloeren;
  • Herstel van brandschade.

Sneller uitvoeren met spuitbeton

Spuitbeton maakt vaak onderdeel uit van een reparatieplan. Nadat de schade is hersteld, kan de betonconstructie met spuitbeton worden afgewerkt. Het is een machinale methode, die vooral geschikt is voor grotere schadeoppervlakken vanwege de snelle verwerking.

Droge spuitbeton methode:

onbeperkte laagdikte

Met de droge methode kan in meerdere lagen een onbeperkte laagdikte worden opgebouwd. Het water wordt pas bij de spuitkop aan de droge betonspecie toegevoegd. Hierdoor is het watergehalte laag en ontstaat een zeer hoogwaardige betonlaag.

Natte spuitbeton methode:

minder stof

Bij de natte spuitbeton methode wordt de droge spuitmortel voor het verspuiten vermengd met water. Het is een techniek die veel wordt toegepast in woningbouw, omdat deze minder stof veroorzaakt.

Wilt u advies over het gebruik van spuitbeton?