Betoncoating van Possehl:

beschermt en verfraait uw beton

Vocht, zuren of chemicaliƫn kunnen uw beton(constructie) ontsieren en de wapening aantasten. Een betoncoating is de oplossing om het oppervlak van uw beton te beschermen en/of te verfraaien.

Duurzame bescherming met Possehl

Possehl onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige coatings, ontwikkeld in het eigen laboratorium. Het resultaat is duurzame bescherming tegen indringing van schadelijke stoffen, waardoor de levensduur van uw betonnen constructie of vloer wordt verlengd.

Betoncoating op maat

Een betoncoating van Possehl is altijd een maatwerkoplossing, afgestemd op uw ondergrond, toepassing, persoonlijke wensen en budget. U kunt profiteren van onze ruime ervaring met uiteenlopende toepassingsgebieden, zoals:

  • Parkeergarages;
  • Hellingbanen;
  • Buitengevels en;
  • Kunstwerken, zoals bruggen en viaducten.

Voorkom of vertraag carbonatatie

Een betoncoating wordt vaak toegepast om het carbonatatieproces te remmen. Dit is een veelvoorkomend schademechanisme waarbij de betonlaag verzuurt door de inwerking van koolstofdioxide (CO2). Een gevolg is aantasting van de beschermlaag van de wapening, waardoor deze in geval van waterdoorlating kwetsbaar wordt voor roest (corrosie).

Uw beton weer als nieuw

Ook een esthetische betoncoating behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld om vervuilde betonoppervlakken – groene aanslag en roestplekken – op te frissen. Met als resultaat dat uw beton er weer als nieuw uitziet.

Een betoncoating wordt in meerdere lagen aangebracht en dringt in geringe mate in de ondergrond door. Dit in tegenstelling tot een impregneerlaag, die de ondergrond verzadigd en er voor zorgt dat de ondergrond zichtbaar blijft.

Overige beton beschermingssystemen van Possehl

Andere beton beschermingssystemen van Possehl zijn:

  • Beton impregneren;
  • Anti-graffiti laag;
  • Brandwerende bekleding;
  • Slijt- en afdichtingslagen, voor brugdekken, vloeren in parkeergarages, galerijen en balkons.

Wilt u weten welke betoncoating geschikt is voor uw toepassing?