Beton injecteren van Possehl:

voor duurzame scheuroverbrugging

Betoninjectie is een geschikte methode om scheurvorming in betonnen wanden of vloeren aan te pakken. Possehl heeft meer dan 25 jaar ervaring met deze betonreparatie techniek, waarbij een scheur, naad of holle ruimte wordt gevuld of verlijmd met een hoogwaardig injectiemateriaal. Het resultaat is een duurzame afdichting die voorkomt dat vocht en schadelijke stoffen tot de wapening kunnen doordringen.

Elke betonschade zijn eigen betoninjectie materiaal

De hoogwaardige betoninjectie vloeistoffen worden deels in het eigen Possehl-laboratorium ontwikkeld, met voor elke schade en methode een eigen materiaal, zoals:

  • Epoxyharsen, voor beton en metselwerk;
  • Poly-urethanen, voor o.a. afdichting van kabel- en leidingdoorvoeren en licht bewegende of waterdoorlatende scheuren in kelderwanden en vloeren;
  • Acrylaat gels, voor lekkages in bv. bouwputten en tunnels;
  • Microsiliconen, voor vochtwering in metselwerk;
  • Cementgebonden grouts, voor o.a. het vullen van holle ruimten;
  • Silicaten, voor bodemafdichting en bodemversterking.

Betoninjectie: ook voor nieuw beton

Betoninjectie is vaak onderdeel van een reparatieplan, maar wordt ook ‘los’ gebruikt. Bijvoorbeeld voor nieuwe prefab betononderdelen, waarin scheurvorming is ontstaan door een te snelle uitharding. Of in bestaande betonconstructies waarbij de scheurvorming geen dieperliggende oorzaak heeft.

Wilt u weten of betoninjectie de juiste techniek is om scheurvorming in uw beton(constructie) aan te pakken?