
Thermoflex of rood asfalt?
Nederland is een fietsland. Al in 1896 werd het eerste echte fietspad aangelegd in Nuenen. Vanaf dat jaar begon de ANWB ook steeds meer actie te voeren voor meer fietspaden. Die kwamen er steeds meer en fietsers werden verplicht om op de fietspaden te fietsen. Pas in 1980 werd het eerste rode fietspad in Tilburg gelegd. Met de steeds drukker wordende wegen, was er behoefte aan een signaalkleur. Er is geen wet die zegt dat een fietspad een specifieke kleur moet hebben, toch is in Nederland rood de algemeen geaccepteerde kleur.
Rood asfalt met blanke en zwarte bitumen
Het is niet verwonderlijk dat de asfaltindustrie inspeelde op de toenemende vraag naar rode fietspaden. In eerste instantie werd rood asfalt met blanke bitumen gemengd. De kwaliteit hiervan liet echter te wensen over. Blanke bitumen zijn niet toepasbaar als zwaar verkeer mag worden verwacht daarnaast verliest rood asfalt met blanke bitumen zijn kleur in de loop der tijd.
Tegenwoordig wordt rood asfalt ook gemaakt met zwarte bitumen. Maar ook al wordt het asfalt warm-in-warm gedraaid, de vervelende dwarsnaden blijven terug komen.
Een betere alternatief voor rood asfalt
Een alternatief voor rood asfalt is Thermoflex. Thermoflex is een zelfherstellende toplaag beschikbaar in alle denkbare kleuren en diverse afstrooimaterialen zoals glitteraccenten of circulair afstrooimateriaal. Door de elastische, thermoplastische werking herstellen scheuren en craquelé zich vanzelf. Dit zorgt ervoor dat de toplaag een levensduur van 20 jaar heeft. Hierdoor hoeft deze minder vaak vervangen te worden en dit levert een flinke besparing op en beperkt overlast voor de gebruikers.
Daarnaast bespaart u door de hoge levensduur van Thermoflex, flink op budget en milieukosten. Omdat Possehl als enige bedrijf meer dan 30 jaar ervaring heeft in deze unieke topcoating, kunnen we stellen dat we de meest duurzame oplossing hebben als het gaat om coaten van gekleurde suggestiestroken.
Voordelen van Thermoflex
Thermoflex is ten opzichte van rood asfalt niet alleen beter zichtbaar in diverse weersomstandigheden maar ook veiliger. Doordat Thermoflex meer grip biedt aan weggebruikers, is de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner dan met rood asfalt. Dit geldt zowel met goed weer als met slecht weer. Want ook met regen of vorst blijft Thermoflex grip houden waardoor het wegdek niet spiegelt en fietspaden en fietssuggestiestroken goed zichtbaar blijven, ook in het donker. Daarnaast word Thermoflex, in tegenstelling tot rood asfalt, niet beïnvloed voor bijvoorbeeld strooizout of UV-straling.
Meer informatie over Thermoflex?
Wilt u meer weten over de voordelen van Thermoflex? Of bent u benieuwd waar Thermoflex nog meer in verschilt ten opzichte van rood asfalt? Of wilt u weten hoe u kunt bijdragen aan veiligere wegoppervlakken? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.
Online geplaatst door: Possehl
Laatste update: 27 mei 2021