EP-Grip Possehl
Alle artikelen

Possehl tackelt stikstofproblematiek met EAB en Thermoflex

De bouwsector loopt komende vijf jaar 14 miljard euro aan omzet mis door de uitspraak over stikstof. ABN-Amro becijferde dat vooral infra-projecten vertraging oplopen.

Possehl heeft twee bewezen oplossingen voor rijksoverheid, gemeentes en provinciale overheden om hun wegen toch de komende jaren te verbeteren: Thermoflex en Emulsie Asfalt Beton (EAB).

50% minder CO2 uitstoot

Zowel EAB als Thermoflex worden beiden koud geproduceerd op locatie. Daarnaast is het verbruik van primaire grondstoffen 80% minder dan bij warm asfalt. Uit de Milieu Relevante Product Informatie (MRPI) blijkt dat de CO2 uitstoot van bijvoorbeeld EAB 50% minder is dan warm asfalt.

Veel kortere verwerkingstijd

EAB heeft daarnaast een extreem korte verwerkingstijd. Direct na het aanbrengen kan de weg weer opengesteld worden voor het verkeer. Het afsluiten van de weg is slechts kort – soms zelfs niet – noodzakelijk.

Opwaarding van bestaand asfalt

Emulsie-asfaltbeton zorgt voor een geluidsarm, stroef en gesloten wegdekoppervlak en verhoogt de veiligheid en het rijcomfort. De levensduur van het behandelde asfalt wordt door een coating met Thermoflex tot wel 30 jaar verlengd, terwijl EAB de asfaltlevensduur met 7 tot 9 jaar verhoogd.

 

Wilt u weten of EAB of Thermoflex een geschikte oplossing is voor uw stikstofproblematiek? Neem vandaag nog contact met ons op!