ONE50 heeft een positieve oplossing voor de 1,5m samenleving
Alle artikelen

ONE50 heeft een positieve oplossing voor de 1,5m samenleving

Het RIVM schrijft ons voor om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Nu de lock-down maatregelen versoepelen, merken we dat het drukker wordt buiten en dat het moeilijker blijft om anderhalve meter afstand te houden.

ONE50 heeft zich in deze vraag verdiept en markeringen ontwikkeld om de transitie van lock-down naar het ‘nieuwe normaal’ op een positieve manier vorm te geven.

ONE50 heeft een positieve oplossing voor de 1,5m samenleving

Pop-up fiets- en wandelpaden

In veel landen zien we dat grote steden bezig zijn om de infrastructuur dusdanig in te richten dat voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen in het verkeer. Er worden tijdelijke fietspaden en zebrapaden aangebracht en stoepen vergroot zodat wandelaars afstand van elkaar kunnen houden.
Ook in Nederland is de vraag hoe we straks anderhalve meter afstand blijven houden in binnensteden, pretparken, scholen, vakantieparken en andere drukbezochte plekken.

Bewust 1,5 meter

Om bewust te blijven van het houden van afstand heeft ONE50 een speelse aanpak bedacht. Door kleurige cirkels en ringen in verschillende diameters, structuren en patronen op de straat aan te brengen, worden voetgangers en fietsers op een positieve manier herinnerd om afstand te houden. Om dit zo effectief mogelijk aan te pakken is er een vijfpuntenaanpak bedacht.

Vijfpuntenaanpak

Elke openbare ruimte en elke gebruiker hiervan vraagt om markeringen die passen bij de situatie. ONE50 heeft er daarom voor gekozen om samen te werken met een ontwikkelingspsycholoog waarmee ze een vijfpuntenaanpak hebben ontwikkeld. Deze aanpak zorgt ervoor dat er in elke situatie wordt gekozen voor de juiste aanpak. Daarnaast is er nog geen zicht op de duur van de maatregelen en heeft One50 verschillende ze materiaaltypes met oplopende levensduur. Deze materialen zijn zowel binnen als buiten toepasbaar.

ONE50 helpt overheden, gemeenten en instellingen, sectoren, industrieën en bedrijven met een doordachte, kantenklare oplossing van lock-down naar een verdere veilige openstelling. Het is een samenwerking van een gedragswetenschapper, een bedrijf dat coatings en markeringen aanbrengt en concept- en strategen. Samen willen ze de samenleving een steuntje in de rug bieden om snel tot het ‘nieuwe normaal’ te komen.

www.deltadynamics.nl
www.pepconcepts.nl
www.possehl.nl
www.buro111.nl