possehl aldenhofpark vervaagd
Alle artikelen

Minder CO2-uitstoot met circulair afstrooi-materiaal

Slimme en creatieve oplossingen bieden voor de bekleding van fiets-suggestiestroken, busbanen, brugdekken, wegen en industriële vloeren. Dat is in een notendop het specialisme dat Possehl uit Oosterhout in de vingers heeft. Regelmatig werkt het team van Possehl samen met Den Ouden Groep, bijvoorbeeld bij de afwerking van een rotonde of indoorskibaan.

De producten en oplossingen van Possehl zijn breed: denk aan bekleding voor fietspaden, een oplossing voor start- en landingsbanen waarop in bijna alle weersomstandigheden geland kan worden of een toplaag voor wegen waardoor ze weer jaren mee kunnen. “Dankzij onze producten Thermoflex, MicroAsfalt, Antiskid en EP-Grip weten we voor elk materiaal en iedere omstandigheid de juiste afwerking te creëren. In die hoedanigheid werken we al jaren met veel plezier samen met Den Ouden Groep”, begint directeur Erik de Leeuw.

'In elke gewenste kleur'

Momenteel werkt Possehl aan twee projecten samen met Den Ouden Groep: het realiseren van de toplaag van rotonde de Bromtol in Oosterhout en het aanbrengen van een glinstercoating op de indoorskibaan in Landgraaf. “Waar Den Ouden letterlijk en figuurlijk zorgt voor een gedegen basis, zorgen wij voor een toplaag in elke gewenste kleur. Bij fietspaden werken we bijvoorbeeld meestal met rood natuurgesteente, voor busbanen wordt ook vaker voor groen gekozen. Bij de rotonde de Bromtol brengen we een toplaag aan in allerlei primaire kleuren, die terugkomen in de bromtol die midden op de rotonde ligt.” Possehl brengt regelmatig coatings aan in het verkeer, maar is ook een interessante partij voor landschapsarchitecten. “Het project van de indoorskibaan in Landgraaf, waar we een coating in twee verschillende kleuren aanbrengen, is een goed voorbeeld van hoe divers en breed ons werkgebied is.”

Lange levensduur

De oppervlaktebehandeling die Possehl aanbrengt, heeft een levensduur van meer dan twintig jaar en is in die zin duurzaam. Toch kan het nóg verantwoorder qua milieubelasting. De Leeuw: “We hebben onlangs een biobased versie van onze oppervlaktebehandeling ontwikkeld; deze is milieuvriendelijker en reduceert de CO2-uitstoot. Daarnaast werken we nu met een nieuw afstrooi-materiaal dat circulair is en geproduceerd wordt van hergebruikt materiaal. In een wereld waarin we allemaal meer duurzaam moeten werken, denken we graag mee aan oplossingen die helpen de CO2-uitstoot te verminderen.” Die duurzame insteek past perfect bij het karakter van Den Ouden Groep. De Leeuw: “Er is sprake van een fijne samenwerking, waarbij we elkaar wat gunnen. Het is een relatie op basis van gelijkwaardigheid.”

Meer informatie?

Of het nu gaat om fietspaden, wandelpaden of overige verkeers- en/of recreatiewegen, Possehl heeft de oplossing. Met diverse kleuren en mogelijkheden beschikbaar, zit er altijd een toplaag bij voor maatwerk. Al meer dan 30 jaar heeft Possehl diverse wegen bekleed met Thermoflex naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers. Voor meer informatie over ons circulaire afstrooimateriaal en de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Bron: Den Ouden Groep – Digital Magazine