vorstschade
Nieuws

Asfalt repareren na vorstschade

Als we afgelopen dinsdag niet thuis werkten, dan stonden we in de lange files veroorzaakt door de vorstschade aan het asfalt wegdek. En zoals we in de wegenbouw allemaal weten, dit is pas het figuurlijke ‘topje van de ijsberg’, want zodra alle sneeuw en ijzel verdwenen zijn, zijn we straks met zijn allen enorm druk om de scheuren en gaten in het asfalt te repareren. We zouden Possehl niet zijn als we hier een aantal slimme en snelle oplossingen voor hebben ontwikkeld.

Gaten en scheuren door rafeling

De kou heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van het asfalt maar ook de verkeersintensiteit en de temperatuurverschillen versnellen het verouderingsproces van het asfalt wegdek. Door rafeling van het asfalt ontstaan scheuren in gaten in het wegdek, die vervelende schade aan auto’s en andere weggebruikers kunnen opleveren. Op de gaten en scheuren moet dan ook zo snel mogelijk asfaltreparatie worden uitgevoerd.

Possehl’s asfalt reparatie producten

Possehl kan u na deze vorstperiode snel weer op weg helpen met uw asfaltreparatie. De door onszelf ontwikkelde asfalt reparatie mortels en bitumen zijn uitstekende producten om uw wegdek snel en voor een aantrekkelijke prijs te repareren.

Kleine asfaltreparaties zoals scheuren, gaten en andere oneffenheden in het wegdek verhelpen we door deze te frezen en vervolgens op te vullen met snelle reparatiemortels.

Heeft het wegdek teveel geleden onder de vorstschade en is rafeling verdergaand dan een sporadisch gat of scheur? Dan kunnen we met Microasfalt EAB op een goedkope, snelle en eenvoudige wijze de levensduur van uw weg met 7 tot 9 jaar verlengen. Omdat MicroAsfalt EAB, in tegenstelling tot asfalt, koud wordt bereid, voldoet het daarnaast ook nog eens aan de normen van het klimaatakkoord. Een snelle, CO2 vriendelijke manier dus om uw asfalt te repareren.

Het herstellen van asfalt hoeft niet duur te zijn

Grote asfalt reparaties kunnen flink aan de prijs zijn, zeker als de gehele slijtlaag eraf gefreesd moet worden en er een nieuwe deklaag moet worden aangebracht. Microasfalt EAB is een methode om asfalt snel te repareren voor een fractie van de prijs van die voor het aanbrengen van een nieuwe asfaltdeklaag. Zo snijdt het mes aan twee kanten want u bespaart bij de reparatie van asfalt op de aanschafprijs maar ook op alle indirecte kosten die gepaard gaan met het langdurig herstellen van een asfaltdeklaag

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op!